Historia

Historia

Początki

Wytwórnia Cukiernicza Walczak na polskim rynku istnieje już od ponad 50 lat, jest firmą rodzinną i wielopokoleniową. Została założona w 1955 r. przez seniora rodu Władysława Walczaka, który czynnie uczestniczył w funkcjonowaniu przedsiębiorstwa. Swoją pasję do cukiernictwa zaszczepił swoim synom, kontynuatorom rodzinnej tradycji.

Historia

Tradycja

Władysław Walczak nabył staranne wykształcenie w rzemiośle cukierniczo-piekarniczym, oparte na tradycjach, które wyniósł z rodzinnego polskiego domu (jego ojciec posiadał młyn i prowadził przed wojną sklep z wypiekami piekarniczymi). Tuż po wojnie doskonalił swoje rzemiosło cukiernicze u najlepszych przedwojennych polskich mistrzów cukierniczych, co pozwoliło mu na stworzenie swojego warsztatu rzemieślniczego oraz wielu własnych receptur.

Historia

Jakość

Wyroby cukiernicze proponowane przez naszą firmę, oparte są na najlepszych wzorcach cukiernictwa polskiego. Produkowane są z naturalnych składników, w oparciu o tradycyjne receptury i technologie. Gwarantuje to wyjątkowy smak wypieków i daje produkt najwyższej europejskiej jakości.

Historia

Wyjątkowy smak

Wyjątkowym wyróżnieniem dla naszej firmy, było zdobycie II miejsca w 2003 roku w plebiscycie Gazety Wyborczej na najbardziej ulubione miejsca w Warszawie, za smak domowych i tradycyjnych ciast (wyborcami plebiscytu byli klienci – czytelnicy gazety). To utwierdziło nas w przekonaniu, że przekazywana z pokolenia na pokolenie tradycyjna technologia produkcji, gwarantuje wyjątkowy smak naszych wypieków, znajduje uznanie w oczach klientów i smakoszy.